Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii vor anchetă internațională la Belgorod: Doar cinci cadavre au ajuns la morgă

avion prabusit belgorod

Autoritățile din Ucraina cer acces internațional la locul prăbușirii avionului din Belgorod și susțin că „doar cinci cadavre” au fost trimise la morgă. Rusia susține în continuare că Ucraina a doborât avionul de transport cu o rachetă și că aeronava transporta 65 de prizonieri de război ucraineneni, notează Mediafax.

Avocatul Poporului din Ucraina a cerut accesul experților internaționali la locul prăbușirii avionului Il-76 din Belgorod. Kievul era pregătit să ofere informații unei anchete internaționale, a spus Dmytro Lubinets, adăugând: „Cu siguranță nu avem nimic de ascuns”, potrivit Sky News.

De asemenea, ambasadorul Ucrainei la ONU susține că la morga din localitarea rusă nu au ajuns decât cinci cadavre.

Oficialii din armata rusă și de securitate nu au permis lucrătorilor de urgență să inspecteze locul, a declarat ambasadorul la ONU, Khrystyna Hayovyshyn.

Rusia susține că Ucraina a doborât avionul de transport deasupra Belgorod cu o rachetă și că aeronava transporta 65 de prizonieri de război ucraineni.

 

Prăbușirea avionului IL-76

Cel puţin 65 de persoane au murit în prăbuşirea un avion militar rus de transport de tip Iliuşin 76 (Il-76) s-a prăbuşit miercuri în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, anunţă Ministerul rus al Apărării, relatează BBC News.

Potrivit agenţiei publice ruse de presă RIA Novosti, la bordul avionului se aflau şi prizonieri militari ucraineni.

Guvernatorul regiunii ruse Viaceslav Gladkov a anunţat un ”incident”, fără să ofere detalii.

O înregistrare video postată pe reţele de socializare surprinde o aeronavă care efectuează un viraj descendent şi dispare din vedere.

"În jurul orei 11.00, ora Moscovei, un avion Il-76 s-a prăbușit în regiunea Belgorod în timpul unui zbor programat. La bord erau 65 de militari prizonieri ai Forțelor Armate ale Ucrainei,(...) șase membri ai echipajului avionului și trei însoțitori", se spune în comunicat. La locul incidentului s-a deplasat o comisie a Forțelor Militare Cosmice ale Rusiei pentru cercetarea cauzelor catastrofei.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.