Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainienii își arată mușchii la ruși: Avem suficiente arme pentru a-i întâmpina pe `omuleții verzi` ai Rusiei

BBC
militari ucrainieni soldati ucraina

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că, în cazul unei invazii la scară largă, ucrainenii vor avea suficiente arme pentru a riposta.

Potrivit RBC, Danilov a făcut declaraţia respectivă duminică, după o vizită la o companie producătoare de armament. Compania, pe care oficialul a vizitat-o ​​împreună cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, produce mitraliere UAR-15, precum și mitraliere cu lunetă UAR-10, UAR-10M şi UBR-008.

Una dintre aceste arme a intrat oficial în dotarea armatei ucrainene.

„Prin urmare, pentru a avea suficiente mitraliere pentru ‘ora zero’, pentru a-i întâmpina pe toți ‘verzii’ (aluzie la soldaţii ruşi care au invadat Crimeea, cunoscuţi drept ‘omuleţi verzi’ n.r.) și alte tipuri de omuleţi, stimularea inițiativei antreprenoriale private este una dintre prioritățile importante ale reformei industriei de apărare ucrainene. Aceste arme ar trebui să existe și vor exista în cantităţi suficiente” – a subliniat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov potrivit Rador.

Între timp Rusia a concentrat trupe în Estul, Sudul și Nordul Ucrainei susținând că este vorba de exerciții planificate, dar că nu vor da înapoi dacă Ucraina face gesturi necugetate în Dombas sau să dorească recuperarea Peninsulei Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.