Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR: 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană

sigla UDMR
UDMR

Un număr de 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, ar putea beneficia de finanţări nerambursabile europene pentru zona metropolitană, datorită unei propuneri de modificare iniţiată de UDMR. Proiectul de lege al USR viza, iniţial, doar municipiile de peste 40.000 de locuitori, anunță news.ro.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

”Proiectul de lege, în forma iniţială, prevedea posibilitatea de a avea zonă metropolitană doar pentru 6 municipii, faţă de cele reşedinţă de judeţ care au această posibilitate şi acum, conform legilor în vigoare. Restul municipiilor din ţară au mai puţin de 40.000 de locuitori. La propunerea UDMR, pragul a fost scos din proiectul de lege adoptat, astăzi, de Senat şi au fost, astfel, incluse încă 44 de municipii noi”, a declarat, luni, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, după votul din plenul Camerei superioare a Parlamentului, unde propunerea a fost adoptată cu modificările propuse de Uniune.

Legiuitorul UDMR a adăugat că sistemul finanţărilor nerambursabile este reglementat de ani de zile astfel încât să ofere posibilităţi doar municipiilor foarte mari, iar oraşele care au între 10.000 – 40.000 de locuitori nu au avut posibilitatea de a se dezvolta din aceste fonduri.

„UDMR a militat şi vom susţine, în continuare, necesitatea extinderii programelor de finanţare pentru a cuprinde şi oraşele mai mici”, a mai spus Cseke Attila.

Modificarea propusă de UDMR a fost adoptată, cu unanimitate de voturi, de comisia de specialitate, după care a fost supusă votului din plenul Senatului.

Citește și: Gigi Becali și-a chemat fina în fața judecătorilor- Suma uriașă pe care i-o datorează Gabriela Firea

Astfel, în afara municipiilor reşedinţă de judeţ şi a celor 6 municipii mari incluse în propunerea iniţială, alte 44 de municipii, din care 18 din Transilvania, vor avea posibilitatea de a demara proiecte de dezvoltare în zona metropolitană.

Legea va intra în vigoare după promulgare. Este de aşteptat ca, în următorul program financiar comunitar, Uniunea Europeană să aloce fonduri pentru dezvoltarea zonelor metropolitane din jurul municipiilor. Propunerea adoptată, astăzi, va asigura acces la aceste fonduri pentru toate municipiile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.