Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR acceptă înghețarea angajărilor la stat doar dacă Sănătatea şi Educaţia vor fi exceptate

bugetari

UDMR ar putea fi de acord cu stoparea angajărilor în sectorul public, dacă Sănătatea şi Educaţia vor fi exceptate de la această măsură, a declarat, marţi, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, conform Agerpres.

"Noi înţelegem faptul că trebuie să facem anumite economii la bugetul de stat. Dacă Sănătatea şi Învăţământul vor fi exceptate, atunci poate că am putea fi de acord cu această stopare a angajărilor în sectorul public, dar cu riscul că pot exista primării unde chiar există deficit de personal (...). Dar recunosc că nu putem să facem acum, dacă mergem pe o stopare a angajărilor în sectorul public. Dacă facem o excepţie şi la administraţia publică locală, ar fi prea multe excepţii", a precizat Botond, în contextul unei întrebări referitoare la 'ordonanţa austerităţii'.

Cât despre crearea unei autorităţi şi atribuţiile ei pe zona companiilor de stat la nivelul administraţiei publice centrale şi locale, deputatul UDMR a afirmat că înfiinţarea unei noi instituţii, când vorbim de economii la bugetul de stat, este o problemă cu "două tăişuri".

"Nu am făcut o analiză specifică pe acest subiect, se creează o nouă instituţie chiar acum când vorbim de economii la bugetul de stat. Eu cred că e o problemă cu două tăişuri (...). Poate că este necesar să creăm o nouă instituţie, dar cred că nu acum. Nu prea poţi să fii credibil în faţa opiniei publice, trebuie să faci economie la bugetul de stat, dar în acelaşi timp, tu vrei să înfiinţezi o nouă instituţie (...). E o problemă dacă mergem şi pe autorităţile locale. După părerea mea, ar fi o centralizare excesivă ceea ce prevede proiectul", a adăugat Botond.

Întrebat despre oportunitatea trecerii la impozitare progresivă, Botond a afirmat că UDMR şi-ar dori să se păstreze cota unică.

"Din punctul de vedere al UDMR, nu este fezabil, noi am dori să păstrăm cota unică", a susţinut liderul deputaţilor UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.