Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR ar fi de acord ca prefecţii, subprefecţii și nu numai să fie numiși politic

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a susţinut, sâmbătă, că ar trebui să existe un principiu în comun asumat privind numirile politice de la nivelul conducerii instituţiilor deconcentrate şi a prefecturilor şi să nu mai existe ''ascunderea după deget''.

''La noi problema e că de zeci de ani ne minţim singuri şi facem că nu vedem că este altfel decât spunem că e. (...) Ar trebui să avem un principiu şi să spunem: tragem o linie şi până la acest nivel numirile sunt politice, sub un anumit nivel nu există alte criterii decât competenţa şi munca prestată în acea funcţie. Prefectul şi subprefectul, din punctul meu de vedere, şi acum sunt politici. Nu trebuie să ne ascundem după degete şi să spunem că dom'ne nu sunt politici, dar, de fapt, de fiecare dată când vine un guvern rade tot şi pune oamenii lui, iarăşi spunând că nu sunt politici'', a detaliat Kelemen Hunor. 

În opinia sa, acelaşi principiu ar trebui aplicat şi în cazul instituţiilor deconcentrate, unde prima poziţie ar trebui să fie o poziţie politică asumată, lucru care ar duce şi la o mai bună punere în aplicare în teritoriu a programului de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.