Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR ia o poziţie clară: Ungaria va lua foc atunci când va afla asta

udmr

UDMR ia o poziţie clară. Ungaria va lua foc atunci când va afla aceste declaraţii ale unui europarlamentar. Primul lider UDMR care se delimitează de Organizația 64 de comitate.

Europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler a declarat că UDMR nu are nicio legătură cu gruparea extremistă „64 de comitate”. În contextul solicitarilor formulate de partidul extremist Jobbik, care a cerut parlamentului de la Budapesta să-l audieze pe ambasadorul României în Ungaria, Victor Micula, (în urma recentelor evenimente de la Târgu Secuiesc în care este implicată organizația „64 de comitate”), președintele Organizației Județene a UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler a declarat că formațiunea pe care o reprezintă nu are nicio legătură cu partidul radical maghiar. De asemenea, Winkler s-a delimitat de organizația condusă de Zoltan Szocs, cel despre care procurorii susțin că s-ar fi aflat în spatele atentatului dejucat la defilarea de 1 decembrie în Târgu Secuiesc.

Citeşte şi: SCANDAL Klaus Iohannis, făcut praf de toată lumea: 'Un preşedinte surd şi mut'

„Jobbik este un partid extremist despre care nu vreau să îmi exprim nicio opinie. Ei pot cere ce doresc, este dreptul lor constituțional în Ungaria. Este dreptul meu politic de a nu-i băga în seamă”, a declarat Iuliu Winkler. În ceea ce privește organizația condusă de Zoltan Szocs, liderul UDMR s-a delimitat clar de practicile și valorile care definesc „64 de comitate”. „La Târgu Secuiesc avem de-a face cu evenimente despre care nu avem încă destule informații, despre care nu știm mare lucru. În orice caz, putem vorbi cel puțin despre lipsă de responsabilitate. Cert este că această formațiune, 64 de comitate, nu are statut juridic în România, nu are nicio legătură cu UDMR. Noi credem în valorile democrației parlamentare, ale dialogului politic și în societate, iar partenerii noștri sunt cei care cred în aceleași valori. Nu este cazul acestei organizații, 64 de comitate. Ei reprezintă alte obiective și alte valori”, a mai declarat Iuliu Winkler, conform celor de la hunedoaralibera.

Vezi şi: Klaus Iohannis, atacat din toate părţile: 'V-am votat, dar ne-aţi pierdut'

Liderul organizației „64 de comitate” a fost arestat fiind acuzat de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explozive. DIICOT a arătat, într-un comunicat de presă, că în 10 octombrie, Szocs Zoltan i-a instigat pe membrii celulei Târgu Secuiesc a Mișcării de Tineret 64 de Comitate Transilvania să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze în public, la Târgu Secuiesc, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbatorirea zilei de 1 Decembrie.

Citeşte şi: Băsescu, atac şocant la Germania: 'Avem obligaţia să nu fim aliaţii lor'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.