Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR încă nu își revine după ce s-a trezit în afara guvernării/ Hunor în presa maghiară: Niciodată nu trebuie să disperi când ajungi în opoziție

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor gest

În opinia lui Hunor Kelemen, în opoziție își găsește loc toată lumea care nu se află la guvernare.

După cum a precizat, "în opoziție individul nu poate fi izolat, deoarece în cazul în care își menține mesajele politice, are parte de comunitatea sa căreia și le poate transmite, iar dacă mai are și o viziune, o va putea prezenta și pe aceasta".

Referindu-se la scoaterea UDMR din noul guvern român, politicianul a menționat că unul din cauzele evidente a constat în lăcomie, iar cealaltă a fost că politicienii români nu își respectă cuvântul dat, relatează Magyar Nemzet citat de Rador.

"După mulți ani s-a demonstrat din nou că o importantă parte a clasei politice din România nu poate transmite societății mesajul transmis, că poate lua în serios promisiunile noastre, pentru că noi ne respectăm cuvântul dat. Prin această atitudine se sugerează că orice am promite, ulterior ne vom răzgândi și ne vom descurca cum vom putea. Acest "cum vom putea" va deveni cu adevărat una din maladiile cronice ale politicii interne române"- a opinat președintele UDMR.

În aprecierea lui Hunor Kelemen, în întreaga poveste a jucat probabil un rol și voința președintelui Klaus Iohannis. Nu se poate cunoaște în ce a constat intenția președintelui, cert este însă că nu a mișcat nici măcar degetul mic pentru continuarea coaliției.

Vorbind despre anii petrecuți în guvernul de la București, Hunor Kelemen a afirmat că este mulțumit de performanțele tuturor celor trei miniștri UDMR care au făcut treabă bună și merită mulțumiri pentru aceasta. Attila Cseke nu doar că a condus corect Ministerul Dezvoltării, dar a obținut ca astăzi acest minister să funcționeze cel mai bine. Barna Tánczos s-a confruntat cu problemele dificile de la Ministerul Mediului, cea mai cunoscută fiind problema urșilor, iar Károly Eduárd Novák a întocmit strategia națională a sportului.

Dintre restanțele ivite în perioada petrecută la guvernare, Hunor Kelemen a apreciat drept cea mai importantă problema revizuirii Constituției, care a părăsit ordinea de zi din cauza izbucnirii războiului din Ucraina.

În opinia sa, la această situație a contribuit în opinia președintelui UDMR atât lipsa de viziune, cât și cea a curajului, considerând că în general această trăsătură lipsește din politica internă română.

"O altă rămânere în urmă importantă a fost adoptarea legii minorităților, ajunsă între paranteze tot din cauza războiului. A mai adăugat că politicienii UDMR au văzut că războiul agită prejudecățile, temerile, ura poate fi lesne direcționată către un grup anume și nu au vrut ca inițiativa să eșueze. Dacă așa au evoluat lucrurile, UDMR va aștepta cu adoptarea inițiativei până în momentul în care poate garanta o majoritate parlamentară pentru aceasta" - a declarat Hunor Kelemen, care a afirmat despre extremismul tot mai pronunțat din politica internă română că UDMR trebuie să respingă acest fenomen și trebuie să-i păstreze pe acei parteneri români de bună credință, care știu că aceste prostii fără număr care se tot vehiculează nu sunt reale. Aici trăim, acesta este pământul nostru natal. Indiferent de natura regimului politic noi am trăit aici, am participat la construirea acestui pământ, la construirea acestei țări, la construirea Transilvaniei. Aceasta este moștenirea noastră, ne aparține și nouă. Deci nu vrem să o luăm de la nimeni și nici nu vrem să ducem în altă parte pământul nostru de aici. Acest lucru trebui afirmat direct, cu vorbe cât se poate de clare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.