Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR la guvernare: ministerul pe care îl 'vânează' maghiarii la negocieri (surse)

Mediafax
ciolacu ciuca kelemen

Prezidiul Uniunii se reuneşte în şedinţă online pentru a lua o decizie referitoare la particparea UDMR la guvernare, informează News.ro.

Cele trei variante de lucru care vor fi analizate se referă la posturile pe care UDMR le doreşte în viitorul Guvern Ciolacu, fiind luată în calcul şi opţiunea ieşirii de la guverare.

Surse din UDMR au declarat pentru News.ro că, în cazul în care liderii UDMR optează pentru rămânerea în Guvern, soluţiile luate în calcul sunt:

  1. funcţia de vicepremier pentru preşedintele Uniunii Kelemen Hunor şi ministerele Mediului, deţinut şi în prezent, şi cel al Proiectelor Europene, obţinut după cedarea Ministerului Dezvoltării la PNL;
  2. rămânerea la guvernare, însă doar cu şefii de deconcentrate şi de instituţii, fără miniştri şi secretari de stat, şi susţinerea Guvernului în Parlament.
  3. o altă variantă analizată este cea a în care UDMR să iasă de la guvernare şi să se concentreze pe anul electoral 2024.

Ce spune PNL

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a declarat vineri că dacă coaliţia rămâne în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului. El a mai arătat că, dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. ”Dacă nu, este decizia domniilor lor”, a conchis Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.