Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR amenință că iese de la guvernare cu DEX-ul în brațe. Teatrul absurdului în construirea Guvernului Ciolacu

Mediafax
UDMR Barn Tanczos Kelemen Hunor

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Csoma Botond, a spus marți, într-o conferință de presă la Parlament, că degeaba maghiarii au încercat să fie „flexibili”, pentru că au acceptat ultima ofertă de a participa la guvernare cu Mediu și Energie, iar acum PNL nu este de acord cu această împărțire:

  • „La ora 16.00 am avut sedinta online pe zoom, am fost de acord cu totii din UDMR sa devenim mai flexibili. A fost acuzatia ca nu renuntam la Mediu si Dezvoltare, si atunci am spus ca sa nu cream imaginea ca fugim de guvernare, sa putem pastra macar un minister condus pana acum, Mediu si Energia. Din cate am inteles, au aparut probleme la PNL si ei au spus ca nu cedeaza. Nu am inteles, cunosc cuvantul cedeaza din DEX, dar si Mediu si Dezvoltarea conduse de noi sunt acum la PNL, nu inteleg de ce spun ei ca ar ceda ceva UDMR.
  • Am detaliat pentru ca a fost o zi plina cu foarte multe contradictii. Daca ultima oferta de la 14.30 nu mai e valabila, nu acceptam altceva decat aceasta oferta si nu poate sa spunem nimeni ca nu devenim flexibili, ca degeaba devenim flexibili pentru ca situatia se va schimba.
  • Nu noi iesim de la guvernare, suntem cumva impinsi in afara guvernarii.
  • Nu acceptam un dictat, este o negociere. Daca s-au razgandit si Mediul nu exista in ecuatie, nu putem participa la guvernare.
  • Avem un joc al absurdului. Noi nu suntem carpa nimanui”

Liberalii spun că este exclus ca PNL să cedeze UDMR Energia și Mediul și că liberalii sunt de acord ca din partea lor să meargă Energia la PNL dar să le dea maghiarilor și PSD-ul un portofoliu.

PSD a votat să cedeze MIPE la UDMR, dar acum nu mai vor maghiarii acest minister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.