Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR respinge impozitarea progresivă propusă de PSD: 'Dacă vrem să atragem investiții, sa fim atractivi, atunci trebuie menținută cota unică'

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Kelemen Hunor PSD-UDMR UDMR

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat joi, la Antena 3, că maghiarii sunt pentru menținerea cotei unice de impozitare pentru că renunțarea la aceasta și introducerea cotei progresive așa cum propune PSD ar conduce la pierderea atractivității României pentru mediul de afaceri.

„Noi suntem pentru cota unica din 2004-2005, de cand a fost introdusa. Da, nu este asa cum ar trebui sa fie cota unica din punctul meu de vedere, au fost modificari pe ici, colo. In Europa de Est, daca vrei sa atragi investii, sa fii atractiv, sa ai un avantaj, atunci trebuie sa mentii cota unica pe termen lung. Statele din vest si nord care au avut o dezvoltare economica foarte lunga, nu au avut comunism, isi permit si merg pe o alta modalitate de impozitare a veniturilor. Nu exclud pe termen lung sau mediu, dar nu putem face schimbarea pentru 2022 sau 2023. Pierdem competitivitatea fata de Bulgaria si Ungaria si nu cred ca asta ne ajuta”, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, la TVR 1, că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se dacă toţi sunt “tâmpiţi şi numai noi suntem deştepţi”.

Liberalii spun că este exclus să accepte renunțarea la cota unică de impozitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.