Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea contraatacă și amenință: Se încearcă preluarea puterii. Vor PLĂTI pentru abuzurile comise

elena udrea

Deputatul Elena Udrea susține că se aştepta ca DNA să ceară arestarea ei într-un nou dosar, de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare, spălare de bani şi fals în declaraţii de avereElena Udrea a precizat că a aflat din surse că procurorul de caz "are misiune" de la şefa DNA de a o aresta.

Citeşte şi: Ion Cristoiu: Elena Udrea e îngropată

"Eu eram pregătită. Nu ştiam când, dar ştiam că se va întâmpla (...) Am făcut o plângere la CSM. Am aflat din surse că doamna procuror Moraru are misiune de la Kovesi să mă aresteze. Sunt chemaţi oameni pe bandă rulantă la DNA pentru a face denunţuri la adresa mea", a precizat Udrea, la România TV în cadrul emisiunii Editia de seară.

Ea susține că în spatele acţiunilor DNA se ascund "jocuri de preluare a puterii".

"Nu cred că România va rămâne blocată în această nebunie care se întâmplă acum. (...) Se ascund jocuri de preluare a puterii extrem de perfide (...) Cine crede că aceste abuzuri nu vor rămâne nepedepsite se înşală. Probabil că eu o să-mi duc crucea, dar cei care fac aceste abuzuri vor plăti", a precizat Elena Udrea la România TV.

Totodată, Elena Udrea "exclude să-i fi cerut bani lui Bogdan Buzoianu".

Citeşte şi: Asta e adevărata BOMBĂ în dosarul Udrea

Fosta şefă PMP neagă că ar deţine o creanţă de 900.000 de euro, reprezentând 90% din acţiunile de la Evenimentul Zilei.

"Nu am deținut niciodată și nu dețin Evenimentul Zilei. Aș vrea, dar nu sunt proprietara. (...) Din 7.000 de dosare câte sunt la DNA, ei se ocupă doar de Elena Udrea. E al treilea mare dosar împotriva mea. Este cusut cu ață albă ce se întâmplă (...) Niciodată nu am deţinut nici creanţe, nici acţiuni la Evenimentul Zilei", a precizat Elena Udrea.

Aceasta a afirmat că alta e să dea declaraţii în faţa instanţei ca om liber şi alta legată în cătuşe în dosarul Gala Bute, fapt care ar putea să-i influenţeze pe magistraţi.

Vezi și: SURSE Misterul FOTOGRAFIILOR de la Paris se găsește în noul dosar al Elenei Udrea

"Poate să fie şi acesta un tip de presiune. Probabil cineva se gândeşte: hai s-o vedem pe asta cât o ţin nervii! (...) Abia a început "Gala Bute". Eu urmează să dau declaraţii, după ce cei care au făcut declaraţii împotriva mea au vorbit în faţa instanţei. Una e sa ma duc eu, un om liber în sală şi alta să mă duc cu cătuşe să dau declaraţii în faţa instanţei. Dintr-o dată, oricât ar fi instanţa, oameni aceia de echilibraţi, evident că va avea un impact major faptul că Udrea este acuzată de luarea a nu ştiu câte unor milioane în alt dosar", a adăugat fosta şefă PMP.

Elena Udrea a precizat că nu ştie ce se va întâmpla cu plângerea pentru abuzuri făcută la CSM contra procurorului de caz şi dacă Tudor Breazu a făcut şi el vreo sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii: "Am facut plangere la CSM ca am aflat din surse care mi-au spus lucruri abzive care se intamplau in perioada februarie - aprilie. Doamna procuror Moraru este recidivista in ceea ce priveste abuzurile. Nu stiu dacă Tudor Breazu a făcut plângere, că trebuie sa ai si putin curaj. Nu stiu ce se va intampla cu plangerea mea de la CSM. Cea din martie a fost clasata".

Fostul ministru al Turismului a vorbit şi despre plângerea penală împotriva procurorilor DNA pe care îi acuză de abuzuri: "Din punctul meu de vedere, nu are nicio sansa. (...) Probabil ca eu o sa-mi duc crucea, dar vom trece de aceasta perioada, iar cei ce fac aceste abuzuri vor plati".

Elena Udrea a respins acuzaţiile care-i sunt aduse de DNA în noul dosar în care se cere arestarea sa preventivă. "10 ani, acesti oameni - Kovesi, Coldea - au stat cu mine la masa. Daca incepeau sa cada frunze primeam felicitari. Nu se poate, dupa 10 ani de zile, dupa ce oamenii astia au stat cu mine la masa, sa nu fi stiut ca sunt corupta. Inseamna ca sunt incompetenti. Daca au stiut si au ascuns, eu nu mai am incredere in profesionalismul lor", a punctat Udrea.

Elena Udrea ar putea ajunge pentru a treia oară în arest preventiv, dacă în Camera Deputaţilor se vor încuviinţa cererile DNA privind începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi reţinerea/arestarea preventivă într-un dosar în care este suspectată că ar fi primit mită de aproape 5 milioane de dolari.

Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.