Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea îl pârăște pe Voiculescu la DNA

voiculescu

”Vom face o plângere penală la DNA împotriva lui Dan Voiculescu pentru contractele de teren arendat cu ADS.”, a spus Elena Udrea la b1tv.

Udrea îl acuză pe fostul coleg de partid, Vasile Blaga, că nu a vrut să semneze pentru constituirea unei comisii parlamentare care să-l ancheteze pe Voiculescu pentru că îi e frică de liderul de onoare al PC.

”Blaga are teamă să îl deranjeze pe Voiculescu. Dacă vrea să arate că nu e așa, să semneze o plângere, alături de noi, la DNA, împotriva lui Dan Voiculescu. Noi o vom face, indiferent dacă ni se alătură sau nu.”, a adăugat Elena Udrea.

 În februarie 2010 Mihail Dumitru, noul ministru al Agriculturii a dat asigurări că va cerceta modul în care au fost date în arendă mai multe terenuri ale ADS. Au început controale. La conducerea ministerului a ajuns Valeriu Tabără care a cerut şi el verificări. Voia să ştie situaţia banilor neplătiţi de către cei care concesionaseră teren. 

Marile tunuri s-au produs între anii 2001 şi 2004, atunci când firmele lui Voiculescu au arendat terenul. În urma neregulilor descoperite în timpul controlului, fostul ministru Valeriu Tabără l-a demis pe şeful ADS, Radu Cristescu, un apropiat al lui Voiculescu. 

Dan Voiculescu a reuşit în 2013 să arendeze din nou cele 2.600 de hectare din Giurgiu iar contractul a fost semnat tot de ADS care este în subordinea Ministerului Agriculturii al cărui ministru este Daniel Constantin, preşedintele PC. S.C. Agro Seed Muntenia S.R.L, fosta SC Agro Grivco S.R.L, a semnat contractul de arendă cu ADS.  

Pe 1 iulie anul trecut, şeful ADS de atunci, Dan Lucian Ştefan Mogoş, a transmis unui grup de fermieri din Giurgiu care voia să încheie un contract de arendă pentru terenul agricol, că cele 2.600 de hectare au fost date spre arendare prin metoda "concurs restrâns de oferte, încheiat cu contract de arendă". Fermierii au fost anunţaţi că era vorba de SC Agro Seed Muntenia SRL iar în august anul trecut, au cerut ministrului Daniel Constantin să anuleze contractul de arendă încheiat de ADS în conditii dubioase. 

Arendaşul terenului agricol, firma SC Agro Seed Muntenia SRL, era, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, aceeaşi cu firma SC Grivco Agro SRL, societăţile având acelaşi număr de înregistrare. 

36 hectare de teren, două pachete de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, donate fiicelor lui Voiculescu, precum şi două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, au fost puse de magistraţii Curţii de Apel sub sechestru asigurator. Toate, în dosarul privatizării ICA. Noii judecători în acest caz, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, au dat repede şi un nou termen de judecată - 7 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.