Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a găsit soluția pentru criza din Kosovo - Serbia

infomax.mk
ue serbia kosovo

Emisarul special al Uniunii Europene pentru dialogul Belgrad-Pristina, Miroslav Lajčak, a declarat că așteptările de la Kosovo și Serbia sunt clare – detensionarea situației, organizarea de noi alegeri în Kosovo și revenirea la implementarea acordului de la Ohrid, informează Rador.

"Aceste solicitări au fost transmise președintelui Serbiei, Aleksandar Vučić, și premierului Kosovo, Albin Kurti, la întâlnirea de la Bruxelles" – a postat Lajčak pe Facebook, adăugând că această întâlnire a avut obiectivul să se găsească o soluție pentru situația din nordul Kosovo, "care în continuare este foarte încordată". "În numele UE am prezentat clar așteptările de la cele două părți. În centrul atenției sunt trei elemente – detensionarea situației, organizarea de noi alegeri în Kosovo și revenirea la implementarea acordului de la Ohrid. În următoarele zile vom rămâne în contact strâns cu ambele părți și vom monitoriza cu atenție evenimentele din teren" – a scris Lajčak, adăugând că a început săptămâna trecută cu vizita la Washington, unde a avut "discuții productive" privind situația din Balcanii de Vest și despre eforturile comune ale UE și SUA pentru detensionarea situației.

Lajčak a discutat la Washington cu asistentulul și consilierul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland și Derek Chollet. "Am subliniat importanța detensionării situației și revenirea la masa dialogului mediat de UE" – a postat Lajčak, adăugând că a discutat și cu emisarul SUA pentru Balcanii de Vest, Gabriel Escobar, și alți oficiali americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.