Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a înregistrat un excedent al balanţei comerciale de 23,3 miliarde de euro

The Romania Journal
EUROSTAT

Uniunea Europeană a înregistrat în septembrie un excedent al balanţei comerciale de 24,3 miliarde de euro, faţă de un plus de 17 miliarde de euro în perioada similară din 2019, potrivit unei estimări preliminare publicate vineri de Oficiul European de Statistică Eurostat.

În septembrie, exporturile celor 27 de state membre ale Uniunii Europene în afara blocului comunitar s-au situat la 171 miliarde de euro, în scădere cu 3,8% faţă de 177,8 miliarde de euro în perioada similară din 2019, în timp ce importurile UE au scăzut cu 8,9%, până la 146,5 miliarde de euro. Zona euro a înregistrat în septembrie un excedent al balanţei comerciale de 24,8 de miliarde de euro, faţă de un plus de 18,3 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2019.

În primele nouă luni din 2020, China a fost principalul partener comercial al UE, în urma unei creşteri de 4,3 a importurilor, în timp ce exporturile au rămas nemodificate. În schimb, pe relaţia cu SUA s-a înregistrat atât o scădere a importurilor (minus 11,4%) cât şi a exporturilor (minus 10%).

În ceea ce priveşte România, datele Eurostat arată că, în perioada ianuarie - septembrie 2020, exporturile au scăzut cu 14%, până la 44,5 miliarde de euro, în timp ce importurile au înregistrat un declin de 10%, la 57,8 miliarde de euro. În aceste condiţii, deficitul balanţei comerciale a României s-a situat la 13,3 miliarde de euro în perioada ianuarie - septembrie 2020, comparativ cu un deficit de 12,3 miliarde de euro în primele nouă luni din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.