Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a pus ochii pe Bulgaria: Acuzații de deficienţe în gestionarea finanţării fondurilor europene şi lupta împotriva corupţiei

vama bulgaria

O delegaţie a UE a constatat deficienţe în gestionarea de către Bulgaria a finanţării de la Bruxelles şi în lupta împotriva corupţiei, informează miercuri DPA.

"Cerem o mai bună transparenţă şi analiză a proiectelor finanţate de UE şi o luptă continuă şi eficientă împotriva corupţiei în Bulgaria", a declarat Tomas Zdechovsky, şeful unei delegaţii a Comisiei pentru Control Bugetar a Parlamentului European.

Zdechovsky a spus că se aşteaptă din partea Bulgariei să facă schimbări reale în sistemul său judiciar şi urmărirea penală în ţară. Până acum, investigaţiile de multe ori nu au adus rezultate vizibile, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Parlamentul European vrea să lucreze cu autorităţile bulgare să găsească soluţii pentru a investi fondurile UE mai bine, mai eficient şi mai efectiv.

Bulgaria este membră a UE din 2007, dar se află încă sub examinarea atentă a Bruxellesului din cauza deficienţelor în lupta împotriva corupţiei şi în justiţie.

Guvernul de coaliţie de la Sofia, în funcţie de la sfârşitul anului 2021, a promis "toleranţă zero faţă de corupţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.