Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislaţia europeană, după Brexit

steag UE uniunea europeana U.E.

Uniunea Europeană ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislaţia UE, după Brexit, dar nu va acorda companiilor din industria financiară ”un paşaport general” pentru a face afaceri pe piaţa unică, a afirmat marţi negociatorul şef pentru Brexit al blocului comunitar, Michel Barnier, transmite Reuters, conform news.ro.

Într-un discurs susţinut la un eveniment de afaceri din Belgia, Barnier a reiterat că după ieşirea Marii Britanii din UE, pe 29 martie 2019, companiile din această ţară vor pierde beneficiile de a face afaceri libere pe o piaţă care reuneşte 440 de milioane de oameni.

”Vom avea oportunitatea de a trata unele reglementări britanice ca fiind echivalente, pe baza unei abordări proporţionale şi bazată pe riscuri, care include stabilitatea financiară, principala noastră preocupare”, a arătat Barnier.

City of London, centrul financiar din capitala britanică, ar vrea să păstreze accesul facil la piaţa comunitară, dar Barnier a spus că acest lucru nu este posibil.

”Serviciile financiare britanice nu pot beneficia de un paşaport pe piaţa unică, nici de sistemul de echivalare generală a standardelor”, a afirmat Barnier.

Oficialul UE a arătat că integritatea pieţei unice europene este sfântă şi că după Brexit multe vor depinde de amploarea divergenţelor dintre reglementările UE şi cele ale Marii Britanii.

Parlamentul european britanic Nigel Farage, care a susţinut campania de ieşire a Marii Britanii din UE, a declarat luni că ţara sa ar trebui să treacă la regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului, după Bexit, dacă nu va obţine un acord favorabil pentru serviciile financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.