Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE are în plan construirea unui centru pentru solicitanţi de azil în Grecia

europarl.eu
Comisia europeana UE

Uniunea Europeană a demarat acţiuni pentru construirea unui centru de primire a solicitanţilor de azil şi de procesare a cererilor acestora pe Insula elenă Lesbos, unde la începutul lunii septembrie a ars centrul de imigranţi Moria, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene s-a deplasat la Berlin pentru a discuta despre iniţiativă cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ţară care deţine în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. La întâlnire a participat prin videoconferinţă şi premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Nicuşor Dan aduce noi acuzaţii: Caracatița Firea-Pandele, angajarile se fac numai pe baza de rudenie în administraţia bucureşteană!

Ursula von der Leyen a declarat miercuri, în "Discursul despre Starea Uniunii", că sistemul european de imigraţie va fi modificat. "Putem oferi asistenţă în procedurile privind azilul şi repatrierea, putem îmbunătăţi semnificativ condiţiile refugiaţilor. Dar vreau să fiu foarte clară: dacă noi intensificăm activităţile, mă aştept să facă acelaşi lucru şi statele membre", a subliniat Ursula von der Leyen.

Peste 12.000 de imigranţi au fost afectaţi de incendiul care a distrus centrul pentru extracomunitari Moria, situat pe Insula Lesbos.

Citește și: Lovitură devastatoare pentru Nicușor Dan! A apărut înregistrarea cu neînțelegerile dintre el și PNL

"Pot anunţa că vom abroga Regulamentul Dublin şi îl vom înlocui cu un nou sistem european privind gestionarea imigraţiei. Va exista un mecanism axat pe solidaritate", a subliniat Ursula von der Leyen. "Vor exista structuri comune pentru azil şi repatrieri. Sistemul se va baza pe solidaritate", a precizat preşedintele Comisiei Europene.

Ţări precum Grecia, Italia şi Malta sunt nemulţumite că nu fac faţă afluxului de imigranţi extracomunitari şi nu beneficiază de solidaritatea celorlalte state membre UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.