Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE 'condamnă cu fermitate' interdicţia impusă de talibani femeilor de a lucra în ONG-uri locale şi străine în Afganistan

uniunea europeana

Uniunea Europeană a condamnat sâmbătă interdicţia impusă de talibani femeilor de a lucra în ONG-uri locale şi străine în Afganistan, potrivit Agerpres.

''Uniunea Europeană condamnă cu fermitate recenta decizie a talibanilor de a interzice femeilor să lucreze în ONG-uri naţionale şi internaţionale", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell. ''Suntem în curs de evaluare a situaţiei şi a impactului pe care îl va avea asupra asistenţei noastre la faţa locului''.

Ministerul afgan al Economiei a ordonat sâmbătă, printr-o scrisoare, tuturor organizaţiilor neguvernamentale (ONG) naţionale şi internaţionale să suspende locurile de muncă ale angajatelor lor până la noi ordine.

Motivul invocat este nerespectarea de către angajate a regulilor guvernului taliban cu privire la hijab, acoperământul de cap pe care femeile trebuie să îl poarte în public.

În cazul în care vreun ONG nu respectă acest ordin, licenţa îi va fi retrasă, se arată în scrisoarea semnată de ministrul Deen Mohammad Hanif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.