Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE condamnă testul cu rachetă nord-coreean şi consideră că acesta 'ameninţă serios' pacea în lume

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană a condamnat vineri noul test cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, apreciind că acesta 'ameninţă serios pace şi securitate în lume', relatează AFP.

Acest tir 'este o încălcare flagrantă a obligaţiilor internaţionale ale Coreii de Nord prevăzute de mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU', a anunţat într-un comunicat diplomaţia europeană, cerând Phenianului să se 'abţină de la noi provocări care ar putea creşte tensiunile regionale şi mondiale'. 

'Aşteptăm ca Phenianul să se conformeze imediat, complet şi necondiţionat obligaţiilor ce decurg din rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU şi să se angajeze într-un dialog sincer şi semnificativ pentru a ajunge la o denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreea prin mijloace paşnice', se arată în comunicat. 

Şefa diplomaţiei europene 'Federica Mogherini va aborda problema în cursul întrevederilor pe care le va avea în următoarele zile cu miniştrii de externe din Republica Coreea şi din alte ţări, în special în marja reuniunii ministeriale a ASEAN care va avea loc la Manila pe 6 şi 7 august', se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.