Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE dă semnalul unei deschideri istorice: angajament total pentru integrarea țărilor din Balcanii de Vest

balcani albania muntenegru serbia kosovo croatia bosnia

Uniunea Europeană a reafirmat, marţi, "angajamentul" privind perspectivele de integrare a ţărilor din Balcanii de Vest, evidenţiind importanţa relaţiilor strategice cu aceste naţiuni în contextul riscurilor generate de invazia militară rusă în Ucraina, relatează Mediafax.

"Războiul de agresiune din ce în ce mai intens al Rusiei împotriva Ucrainei generează riscuri pentru securitatea europeană şi mondială, evidenţiind importanţa parteneriatului strategic între Uniunea Europeană şi regiunea Balcanilor de Vest", arată Declaraţia reuniunii de la Tirana, Albania, publicată pe site-ul Consiliului European şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Uniunea Europeană reconfirmă angajamentul deplin şi fără echivoc privind perspectivele de integrare a Balcanilor de Vest şi cere accelerarea procesului de aderare, bazat pe reforme credibile ale partenerilor, pe condiţii corecte şi riguroase şi pe principiul propriilor merite (...). Salutăm progresele înregistrate de partenerii din Balcanii de Vest pe parcursul european (...). În mod special, UE salută organizarea primelor conferinţe interguvernamentale cu Albania şi Macedonia de Nord", subliniază liderii europeni.

"UE salută determinarea partenerilor din Balcanii de Vest de susţinere a valorilor şi principiilor europene centrale, în conformitate cu legislaţia internaţională. (...) Uniunea Europeană reaminteşte importanţa continuării reformelor, atât în beneficiul cetăţenilor, precum şi ca bază pentru susţinerea UE, mai ales în domeniul statului de drept şi în special acele reforme asociate independenţei şi funcţionării sistemului judiciar, combaterii corupţiei şi criminalităţii organizate", insistă liderii UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.