Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE deschide larg punga cu bani pentru Ucraina: A fost realimentat fondul pentru plata sprijinului militar

ucraina ue

Miniştrii de externe ai statelor din Uniunea Europeană au convenit luni să realimenteze cu 2 miliarde de euro un fond care a fost utilizat pentru a plăti sprijinul militar pentru Ucraina, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Fondul ar putea fi ulterior suplimentat şi mai mult, putând să ajungă în 2027 până la suma de 5,5 miliarde euro.

''Decizia de astăzi va garanta că avem finanţarea pentru a continua livrarea de sprijin militar concret forţelor armate ale partenerilor noştri'', a declarat şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

În reuniunea de luni a Consiliului Afaceri Externe al UE este prevăzut un schimb de opinii cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi la Iran.

Referitor la Iran, miniştrii de externe urmează să analizeze posibilitatea unor noi sancţiuni contra Teheranului ca urmare a abuzurilor la adresa drepturilor omului şi a furnizării de drone pentru Rusia.

''Vom aproba un pachet foarte dur de sancţiuni. UE va lua orice măsură posibilă în sprijinul tinerelor femei şi al manifestanţilor paşnici'', a adăugat Borrell, înaintea reuniunii.

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a afirmat că sancţiunile vor viza, printre altele, Garda Revoluţionară iraniană, forţa de elită a Teheranului, responsabilă pentru ''execuţii şi violenţe contra unor oameni nevinovaţi''.

De asemenea, miniştrii vor fi informaţi cu privire la situaţia din Republica Moldova, vecinătatea sudică, drepturile omului, Instrumentul european pentru pace şi Tunisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.