Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE și Turcia, încercări DISPERATE să-și reseteze relațiile

thecypriotpuzzle.org
turcia europa

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană s-au întâlnit sâmbătă la Bratislava, în cadrul unei reuniuni informale, cu ministrul turc al afacerilor europene Omer Celik, în încercarea de a detensiona relaţia dintre blocul comunitar şi Ankara, după schimburile de replici în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia de la 15 iulie, transmite DPA, potrivit agerpres.ro

Uniunea Europeană a condamnat imediat încercarea de puci, însă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu epurările din rândurile armatei şi serviciilor publice şi cu sutele de arestări din Turcia.

Simona Halep primește AVERTIZĂRI înaintea meciului cu Ungaria


Relaţiile erau deja afectate de disputa privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci care vor să călătorească în blocul comunitar. Turcia este o veche ţară candidată pentru aderarea la UE şi joacă un rol cheie în oprirea afluxului de imigranţi spre Europa.

Carambol pe A2: Trei VICTIME și trafic blocat în drumul spre mare


"Dialogul direct este important, iar asta este ceea ce restabilim în această dimineaţă", a spus ministrul slovac de externe Miroslav Lajcak, gazda discuţiilor de la Bratislava, în contextul în care ţara sa deţine preşedinţia rotativă a UE. 

"S-au făcut multe acuzaţii reciproce prin intermediul presei, lucru care nu ajută niciodată", a adăugat el.

Becali comentează metaforele lui Ponta și transmite un mesaj PSD-ului: Băi, băieți, lăsați-o moale


Atmosfera de la întâlnirea iniţială cu Celik în cadrul unui dineu care a avut loc vineri seară a fost 'extrem de amicală', a spus Lajcak, adăugând că la discuţiile de sâmbătă nu vor ocoli subiectele delicate. 

"Bineînţeles, ne aşteptăm să primim răspunsuri la chestiuni şi îngrijorări pe care reprezentanţii UE le-au ridicat în legătură cu procesele care sunt cunoscute în Turcia", a spus el.

Elena Udrea COMENTEAZĂ divorțul Elenei Băsescu. Cum a reacționat


Sunt 'multe motive' pentru a discuta cu Turcia, a spus şi ministrul lituanian de externe Linas Linkevicius, care a evidenţiat de asemenea rolul Ankarei ca aliat în cadrul NATO şi marea sa forţă militară. 

Ankara a jucat un rol semnificativ în chestiuni regionale precum războiul din Siria vecină, lansând recent pentru prima dată o ofensivă terestră transfrontalieră. Miniştrii vor discuta despre Siria dacă vor avea timp, a afirmat Lajcak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.