Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE îl felicită pe Rohani pentru realegere: Punerea în aplicare a acordului nuclear va continua

Red Pepper
Hassan Rohani

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, l-a felicitat sâmbătă pe preşedintele iranian Hassan Rohani pentru realegerea sa în fruntea ţării şi a promis că Uniunea Europeană va continua să pună în aplicare acordul nuclear încheiat în 2015, relatează AFP.

"Iranienii au participat cu pasiune la viaţa politică a ţării lor. Îl felicit pe preşedintele Rohani pentru mandatul primit", a scris Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pe Twitter.

"UE este pregătită să continue să acţioneze pentru punerea în aplicare a Planului comun de acţiune globală (acordul privind programul nuclear iranian), angajamentul bilateral, pacea regională şi îndeplinirea aşteptărilor tuturor cetăţenilor din Iran", a adăugat ea, scrie agerpres.ro.

La şase luni după încheierea unui acord nuclear istoric între Iran şi marile puteri, UE a ridicat în ianuarie 2016 sancţiunile sale economice şi individuale impuse Iranului din cauza activităţilor sale nucleare controversate. Cu toate acestea, UE a menţinut sancţiunile impuse în 2011 cu privire la încălcarea drepturilor omului în Iran.

Hassan Rohani, în vârstă de 58 de ani, care şi-a consacrat cea mai mare parte a primului său mandat pentru negocierea acordului nuclear cu marile puteri, a fost reales în funcţie, pentru un al doilea mandat de patru ani, cu 57% din voturi, a anunţat sâmbătă ministrul de interne, Abdolreza Rahmani Fazli.

"Poporul iranian a ales calea de a înţelege cu lumea" prin votul său de vineri, a declarat sâmbătă preşedintele Rohani după anunţarea rezultatului alegerilor.

"Mesajul poporului nostru a fost exprimat în mod clar. Poporul iranian a ales calea de a se înţelege cu lumea, departe de extremism", a spus Rohani într-un discurs difuzat la televiziunea de stat Irib.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.