Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE încearcă să deblocheze reforma privind regulile de primire a refugiaţilor

Miniştrii de interne ai celor 28 de state membre ale Uniunii Europene s-au reunit joi la Valletta, în Malta, pentru a debloca reforma regulilor privind primirea refugiaţilor în UE, blocată în continuare din cauza refuzului anumitor ţări de a-i accepta pe teritoriul lor, transmite AFP, conform agerpres.

"Sper că astăzi vom găsi în cele din urmă un teren de înţelegere privind solidaritatea" între statele membre, a afirmat comisarul european pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, în contextul în care numărul imigranţilor care au traversat Mediterana Centrală a atins un nivel record în 2016.

Un fost secretar de stat american declară că îşi schimbă religia: 'Mă înregistrez musulmancă'

"A venit momentul să avem cu toţii aceeaşi interpretare a acestui principiu" al solidarităţii, a cerut el, neascunzându-şi îngrijorarea în legătură cu un blocaj în privinţa aşa-numitului Regulament Dublin.

Aceste reguli stabilesc ce ţară din UE este responsabilă de gestionarea unei cereri de azil şi fac ca povara să fie extraordinar de mare asupra Italiei şi Greciei.

Reuniunea din Malta, ţară care deţine preşedinţia semestrială a UE, vine pe un fond de îngrijorare tot mai mare a europenilor în faţa afluxului de imigranţi prin Mediterana Centrală, care nu dă semne că se va reduce.

Puţin mai mult de jumătate din cei peste 180.000 de imigranţi africani ajunşi pe coastele italiene anul trecut au depus o cerere de azil.

Însă majoritatea nu sunt eligibili, în principiu, pentru statutul de refugiaţi, conform criteriilor unor ţări unor ţări europene, care îi consideră cel mai des imigranţi economici ilegali şi îi expulzează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.