Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE încearcă să oprească execuția unui criminal din Belarus: 'Pedeapsa cu moartea nu are rolul de descurajare a crimei şi orice erori devin ireversibile'

Belarus

Uniunea Europeană a exprimat opoziţia sa vineri fostei republici sovietice Belarus, care a condamnat la moarte un criminal, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

UE "se opune fără echivoc folosirii pedepsei cu moartea în orice circumstanţă", a declarat serviciul de afaceri externe al blocului comunitar într-un comunicat.

"Pedeapsa cu moartea nu are rolul de descurajare a crimei şi orice erori devin ireversibile", a adăugat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). UE condamnă în mod curent condamnările la moarte din întreaga lume.

Aliaksandr Asipovici, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat în această săptămâna în oraşul Babruisk din estul Belarus, fiind găsit vinovat de uciderea a două femei anul trecut, a anunţat grupul pentru drepturile omului Viasna.

"Corpurile mutilate ale celor două tinere au fost găsite într-o baie cu indicii de moarte violentă", a declarat grupul într-un comunicat, citând autorităţile.

Aceasta este prima condamnare la moarte în Belarus în acest an, a anunţat grupul Viasna. Anul trecut, Belarus a condamnat doi bărbaţi la moarte şi a executat patru deţinuţi condamnaţi anterior, precizează aceeaşi organizaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.