Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE intervine în războiul din Libia: 'Este o veste foarte, foarte bună!' Recep Erdogan este neîncrezător: 'Sperăm că soarta acestui acord nu va fi similară'

libia

Uniunea Europeană a salutat, vineri, armistiţiul semnat de părţile beligerante din Libia, însă preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, se declară sceptic în privinţa încetării confruntărilor militare, informează Mediafax.

Guvernul de Uniune Naţională din Libia (GNA), recunoscut de ONU şi având sediul la Tripoli, a semnat vineri un acord de încetare a confruntărilor cu grupul insurgent Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar. Documentul armistiţiului a fost semnat la sediul ONU din Geneva.

Citește și: Premierul și ministrul Sănătății se pregătesc de ce este mai rău, după recordul de cazuri: 'Trebuie să fim pregătiți și cu alte soluții!'

"O veste bună pentru libieni. Negocierile comitetului militar comun 5+5 desfăşurate la sediul ONU din Geneva au culminat cu un acord istoric de încetare permanentă a confruntărilor în Libia", anunţă Naţiunile Unite.

"Acordul este o veste foarte, foarte bună", a reacţionat purtătorul de cuvânt al lui Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, conform site-ului T-online.de.

Libia este într-o situaţie de anarhie din anul 2011, când a fost înlăturat regimul Muammar Kadhafi. Confruntările militare s-au intensificat din 2014, soldându-se cu mii de morţi.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce orașele intră în scenariul roșu unul după altul: 'Obiectivul nostru e ca oamenii să ducă o viață cât mai normală'

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care oferă susţinere militară Guvernului de Uniune Naţională din Libia în confruntările cu insurgenţii conduşi de mareşalul Khalifa Haftar, susţinuţi de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt, s-a declarat sceptic privind armistiţiul. "Este un armistiţiu precum cel dintre Armenia şi Azerbaidjan. Au respectat armenii cuvântul dat? Nu. Sperăm că soarta acestui acord nu va fi similară şi că încetarea focului se va menţine", a afirmat Erdogan, conform cotidianului Le Figaro. Turcia oferă susţinere şi Azerbaidanului în conflictul cu Armenia pentru controlul asupra regiunii Nagorno-Karabah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.