Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE lasă poarta deschisă lui Aleksandr Lukaşenko: Cere Rusiei să nu intervină cu armata în Belarus

Vladimir Putin

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a îndemnat vineri Moscova să se abţină să intervină în Belarus şi ”să respecte alegerile democratice” ale poporului belarus, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Dacă Rusia respectă independenţa şi suveranitatea unei naţiuni, ea trebuie să respecte dorinţele şi alegerile democratice ale poporului belarus”, a declarat presei Borrell, după ce Vladimir Putin s-a declara pregătit să desfăşoare forţe în această ţară vecină, în cazul în care contestarea degenerează.

Citește și: EXCLUSIV Erupe un nou scandal în Poliție! Dumitru Coarnă îl desființează pe un celebru șef: Spor de 50% prin fals și uz de fals

”Am auzit de mai multe ori Rusia spunând că ceea ce se petrece în Belarus este o afacere internă şi că ea nu vrea amestec extern, Presupun că este valabil şi în ceea ce o priveşte”, a declarat Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Secueritate într-o conferinţă de presă, la finalul unei reuniuni a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană (UE), la Berlin.

Putin s-a declarat pregătit, joi, să desfăşoare forţe în Belarus, în cazul în care contestarea alegerilor de la 9 august degenerează, îndemnând totodată părţile la o soluţie negociată.

Întrebat despre sancţiunile pregătite de europeni să fie impuse Minskului, Borrell a anunţat că această listă neagră vizează în prezent aproximativ 20 de persoane şi că ea ”va creşte în următoarele zile” şi va cuprinde ”oficiali de rang înalt” ai regimului.

El nu a răspuns însă unei întrebări cu privire la prezenţa lui Aleksandr Lukaşenko pe această listă neagră - o prezenţă care îi împarte pe europeni.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Acestor persoane le vor fi interzis sejurul în Europa, iar activele le vor fi blocate, din cauză că au participat la frauda electorală din alegerile prezidenţiale de la 9 august sau la reprimarea opoziţiei.

Regimul Lukaşenko se confruntă de trei săptămâni, de la alegeri, cuun val de proteste de o amploare fără precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.