Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE lovește Rusia! Asociere neașteptată

rusia
După Moldova, un alt stat din fostul bloc sovietic va semna un acord de asociere cu Uniunea Europeană! Pe 27 iunie, Georgia va semna acordul care o poate scoate din sfera de influență rusă, a anunțat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. 'Vom semna acordul la Bruxelles la 27 iunie cu toţi şefii de stat sau de guvern din UE', a afirmat Van Rompuy într-o conferinţă de presă, la Tbilissi. Preşedintele Consiliului European a subliniat că 'Georgia este o ţară liberă, democratică, care trebuie să facă propriile alegeri. Nicio presiune externă nu poate schimba acest fapt'.
'Georgia îşi urmează drumul spre o integrare europeană', a declarat, la rândul său, premierul georgian, Irakli Garibaşvili. 'Aceasta este alegerea poporului nostru, bazată pe valorile noastre comune', a adăugat el.Tbilissi speră că acest acord de asociere îi va permite să avanseze spre intrarea cu drepturi depline în Uniunea Europeană. 
Republica Moldova va semna, tot la 27 iunie, Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, după cum a decalat marţi Herman Van Rompuy, la Chişinău.
Uniunea Europeană a devansat data semnării oficiale a acestor acorduri, prevăzută iniţial pentru sfârşitul lui 2014, din cauza crizei din Ucraina şi a temerilor celor două foste republici sovietice de a suferi presiuni din partea Rusiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.