Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE - mesaj de susținere pentru Republica Moldova

Federica-Mogherini

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe si politica de securitate, Federica Mogherini, l-a asigurat pe noul prim-ministru moldovean, Valeriu Strelet, de întreaga sustinere a Uniunii Europene în realizarea reformelor pentru modernizarea republicii si continuarea aplicarii agendei europene de catre Republica Moldova, în cadrul unei convorbiri telefonice, la sfârsitul saptamânii trecute, a relatat Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

Cu ocazia acestei discutii, cei doi oficiali au evaluat progresul înregistrat de Republica Moldova în ceea ce priveste punerea în practica a agendei referitoare la integrare europeana si stadiul reformelor realizate în contextul aplicarii prevederilor Acordului de asociere la UE, potrivit IPN.

Premierul moldovean a expus prioritatile guvernului sau pentru perioada imediat urmatoare: stabilitatea macro-financiara, reforma justitiei, lupta împotriva coruptiei, protectia sociala si asigurarea securitatii energetice a republicii.

Pe lânga situatia politica interna a Republicii Moldova, sefa diplomatiei europene si primul ministru moldovean au abordat o serie de subiecte din actualitatea regionala.

Într-un comunicat al guvernului Republicii Moldova dupa aceasta convorbire, postat sâmbata pe site-ul sau oficial, se mentioneaza ca premierul Valeriu Strelet va efectua o vizita în septembrie la Bruxelles, unde va avea convorbiri cu Federica Mogherini.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.