Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE nu a ajuns la niciun acord pe tema migrației

Le Monde
OCDE, imigranti

Liderii UE prezenți la reuniunea pe tema migrației, care a avut loc la Bruxelles, și-au exprimat dorința de a găsi o soluție comună la problema migrației, dar summitul s-a încheiat fără ca participanții să fi convenit asupra unor măsuri concrete privind limitarea imigrației, informează agenția Dpa, citată de mediafax.

"Vom continua să lucrăm la rezolvarea acestor probleme", a declarat cancelarul german Angela Merkel. "A fost multă bunăvoință de a realiza acest lucru astăzi (duminică, n.red), și în afară de câteva diferențe, a fost multă unitate", a adăugat Merkel.

Liderii care au participat la reuniune au indicat că vor continua să acționeze în următoarele zile pentru a găsi o soluție, în contextul în care toți liderii UE urmează să participe la finalul săptămânii la summitul Consiliului European.

Merkel a adăugat însă că nu se așteaptă ca la summitul UE din această săptămână să fie găsită o "soluție completă la problema migrației".

Liderul de la Berlin a explicat că țările UE nu ar trebui "să aștepte după toate cele 28 (de state membre)" pentru găsirea unei soluții, sugerând că problema ar putea fi realizată prin intermediul unor "acorduri bilaterale sau trilaterale".

"Dar ştim că, din nefericire, la Consiliul European nu vom identifica o soluţie completă la problema imigraţiei. De aceea, vor exista acorduri bilaterale şi trilaterale, modalităţi de a ne ajuta unii pe alţii fără a aştepta întotdeauna un răspuns din partea celor 28 de ţări (...)", a precizat Angela Merkel

Merkel a subliniat că este necesar ca statele UE să dea dovadă de solidaritate cu țările membre unde sosesc cei mai mulți imigranți.

La rândul său, premierul italian Giuseppe Conte a declarat duminică că Italia dorește o "schimbare radicală" a politicilor UE în domeniul imigrației.

Liderul de la Roma a mai afirmat după reuniune că se întoarce "mulțumit" în Italia.

Președintele francez Emmanuel Macron a subliniat că UE trebuie să respecte valorile sale atunci când abordează chestiunea migrației, adăugând că problema imigrației ilegale trebuie să se fie soluționată într-un mod "uman și metodic".

Liderii țărilor din grupul Vișegrad - Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia - nu au participat la întâlnire.

Toate cele patru țări din acest grup se opun cu fermitate programului Uniunii Europene privind cotele obligatorii de imigranţi pentru fiecare stat membru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.