Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

Pinterest
israel

Uniunea Europeană şi-a reafirmat vineri poziţia de nerecunoaştere a suveranităţii Israelului în Golan, transmite Reuters potrivit https://www1.agerpres.ro

UE a reacţionat la o propunere formulată joi pe Twitter de preşedintele american Donald Trump, potrivit căreia "după 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!".

"Poziţia UE nu s-a schimbat. Uniunea Europeană, în conformitate cu legislaţia internaţională, nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate de Israel începând din iunie 1967, inclusiv înălţimile Golan, şi nu le consideră parte a teritoriului israelian", a declarat agenţiei Reuters o purtătoare de cuvânt a Uniunii.

Israelul a cucerit de la Siria o mare parte a înălţimilor Golan în urma Războiului de Şase Zile din 1967, dar decizia israeliană de anexare a acestui teritoriu sirian nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a menţionat, la prima sa întâlnire cu Trump la Casa Albă, în februarie 2017, posibilitatea ca Statele Unite să îşi reconsidere poziţia. În noiembrie anul trecut, SUA au votat alături de Israel împotriva unei rezoluţii prin care ONU a declarat anexarea "nulă şi neavenită"; nicio altă ţară membră a Organizaţiei Naţiunilor Unite nu s-a opus rezoluţiei respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.