Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE nu va recunoaște formarea noului Emirat Islamic al Afganistanului

femeie Statul Islamic

Uniunea Europeană rămâne fermă în fața preluării puterii în Afganistan a talibanilor și refuză să recunoască formarea noii țări. Noul Emirat Islamic al Afganistanului, cum au anunțat talibanii, nu se va axa pe un sistem democratic, conform valorilor occidentale, notează Mediafax.

Uniunea Europeană nu i-a recunoscut pe talibani și nici nu conduce negocieri formale cu aceștia, a declarat, sâmbătă, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la o săptămână după ce insurgenții au preluat controlul asupra Afganistanului.

Duminica trecută, talibanii au realizat o cucerire rapidă a Afganistanului, mărșăluind în Kabul fără a trage nici măcar un singur glonț, scrie Reuters.

Ursula von der Leyen a vizitat un un centru de primire pentru personalul afgan al instituțiilor UE din capitala Spaniei, Madrid, ca mai apoi să se adreseze publicului într-o conferință de presă. Ea a declarat că va căuta o creștere a celor 57 de milioane de euro oferite ca ajutor umanitar ce va fi acordat Afganistanului de către Comisie anul acesta.

Șefa CE a mai declarat că finanțarea UE pentru dezvoltare este condiționată de respectarea drepturilor omului, tratamentul decent al minorităților și respectarea drepturilor fundamentale ale femeilor.

„S-ar putea să auzim cuvintele talibanilor, dar le vom măsura mai presus de toate prin faptele și acțiunile lor”, a ținut să specifice von der Leyen într-o declarație susținută la o conferință de presă.

Ea a declarat că Comisia este pregătită să ofere fonduri națiunilor UE care vor să asiste la relocarea refugiaților și că își dorește să discute problema respectivă la conferința G7 săptămâna viitoare.

După un moment culminant în 2015, când peste un milion de migranți au sosit în UE, în principal din Siria, Afganistan și Irak, UE a redus numărul sosirilor datorită unui acord cu Turcia, care primește bani de la UE în schimbul găzduirii refugiaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.