Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE pregătește `lovitura supremă`: sancțiuni la hârtia igienică împotriva Rusiei

hartie igienica

Uniunea Europeană intenţionează să interzică importurile de mai multe produse din oţel din Rusia şi să interzică exportul anumitor semiconductori în Rusia, potrivit ultimei propuneri de sancţiuni a Comisiei Europene, consultată de POLITICO. De asemenea, va fi restricționat importul de produse de cosmetică, de săpun sau...hârtie igienică, informează Mediafax.

Cu toate acestea, un element omis de pe listă este reprezentat de diamantele ruseşti - o omisiune care va face fericită Belgia şi industria sa de diamante. În schimb, Comisia vrea să interzică importul „anumitor elemente utilizate în industria bijuteriilor, cum ar fi pietrele şi metalele preţioase”.

Proiectul pe care Comisia l-a prezentat miercuri ambasadorilor UE, dar care mai are nevoie de semnătura celor 27 de ţări UE, urmăreşte în principal să folosească o serie de noi interdicţii de export şi de import pentru a înăspri regimul de sancţiuni existent. Iar ţintele variază de la articole de uz cotidian la componente tehnologice folosite de armata rusă.

De exemplu, noul proiect de norme ar elimina importul de bunuri considerate a genera venituri semnificative în Rusia, cum ar fi „produse de înfrumuseţare, produsele pentru bărbierit, deodorante, săpun şi hârtie igienică”.

În ceea ce priveşte exportul, semiconductoarii şi cipurile, nu vor mai putea fi trimise în Rusia. Exporturile de avioane către Rusia vor fi, de asemenea, interzise dacă noul pachet de sancţiuni va fi adoptat.

În sectorul serviciilor, propunerea de sancţiuni prevede ca fiind ilegală „furnizarea de servicii de arhitectură şi inginerie, servicii de consultanţă juridică şi servicii de consultanţă IT” către companii şi persoane din Rusia.

În plus, blocul urmează să sancţioneze aproape 30 de persoane şi opt companii, inclusiv pe filosoful şi strategul de dreapta Alexander Dugin şi pe cântăreţul Nikolay Rastorguyev, precum şi pe cel mai mare acţionar al producătorului de arme Kalaşnikov, Alan Lushnikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.