Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE pune la îndoială moartea lui Evgheni Prigojin: 'Informațiile sunt greu de verificat'

twitter
avion prigojin

UE pune la îndoială moartea lui Evghemni Prigojin: 'Informațiile sunt greu de verificat'

Uniunea Europeană a declarat că sunt "greu de verificat" informațiile potrivit cărora se presupune că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi fost ucis într-un accident de avion miercuri seara, anunță CNN, potrivit Rador.

"Am văzut raportul despre accidentul de avion care se presupune că l-a ucis pe Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, alături de membrii anturajului său și de membrii echipajului", a declarat Peter Stano, principalul purtător de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, în cadrul unei conferințe de presă de joi. "Dar, din nou, la fel ca multe alte lucruri în Rusia, acest lucru este foarte greu de verificat pentru noi și, prin urmare, nu putem comenta", a adăugat Peter Stano.

Oficialul european a mai spus că "acțiunile negative" ale lui Evgheni Prigojin și ale grupului Wagner sunt cunoscute pe scară largă, sugerând implicarea acestuia în războiul din Ucraina și operațiunile sale în țările africane. "Peste tot unde au fost, au fost sau sunt prezenți [grupul Wagner] au lăsat o urmă de încălcare a drepturilor omului și a dreptului umanitar internațional. Există multă lipsă de răspundere, există reguli neclare în baza cărora operează", a declarat Peter Stano.

Operațiunile viitoare ale grupului nu vor fi afectate doar de "presupusa moarte a lui Prigojin", ci și de "evenimentele din iunie", când grupul a decis să mărșăluiască spre Moscova, într-o revoltă de scurtă durată, a adăugat el şi a punctat că, deşi UE speră că "impactul negativ" al operațiunilor lui Wagner va înceta, blocul comunitar este conștient de faptul că grupul de mercenari "nu este legat doar de numele liderului său". Peter Stano a precizat că afilierea grupului la Kremlin este una din multe "probleme complexe", subliniind totodată că nu este de competența UE să "speculeze dacă presupusa ucidere sau moarte a lui Prigojin într-un accident de avion va avea consecințe specifice asupra activităților Wagner".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.