Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE rămâne divizată în privința condițiilor adoptării fondului postpandemie. Cancelarul austriac: 'Poziţiile statelor rămân la distanţe mari'

Sebastian Kurz

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz (foto), a declarat, cu ocazia summitului de la Bruxelles, că ţările UE rămân divizate în privinţa condiţiilor adoptării fondului pentru redresare postpandemie, subliniind că Austria are o poziţie comună cu Danemarca, Suedia şi Olanda, relatează Mediafax.

Citește și: Uniunea Europeană se află în negocieri cu mai multe companii farmaceutice pentru eventuale vaccinuri anti-Covid

"La reuniunea Consiliului European de la Bruxelles ne aşteaptă negocieri intense pe tema Cadrului Financiar Multianual şi a instrumentului de relansare. Înaintea reuniunii, mi-am coordonat abordarea cu premierii din Danemarca, Olanda şi Suedia", a declarat Sebastian Kurz prin Twitter.

"Chiar dacă există unii paşi pozitivi în cazul Cadrului Financiar Multianual, poziţiile statelor membre rămân la distanţe mari în cazul instrumentului de relansare, în special în privinţa volumului, finanţării şi obiectivului", a explicat Sebastian Kurz.

"Trebuie să ne asigurăm că acest instrument va susţine tranziţiile ecologică şi digitală, reformele structurale şi că de el vor beneficia cei afectaţi dur de criza Covid-19. Nu vom accepta nicio măsură care să conducă la o uniune permanentă a transferurilor", a subliniat Sebastian Kurz.

Liderii statelor europene şi ai instituţiilor UE se reunesc vineri şi sâmbătă la Bruxelles pentru a aproba noul proiect bugetar multianual, în valoare de 1.074 de miliarde de euro, şi planul de asistenţă financiară în scopul redresării economice propus de Comisia Europeană, în valoare de 750 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.