Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE răspunde apelului Ucrainei: echipamente informative vor fi furnizate 'cât mai rapid posibil'

European Parliament
UE PE parlamentul european

Uniunea Europeană va furniza echipamente informatice Ucrainei, răspunzând unei cereri a guvernului acestei ţări, a indicat miercuri secretarul de stat francez pentru digitalizare Cédric O, în marja unei reuniuni a miniştrilor telecomunicaţiilor din statele UE, ce are loc la Magny-Cours, în Franţa, transmite AFP, scrie AGERPRES.

'Ucraina ne-a adresat o cerere de echipament informatic. Există o discuţie între ţări europene pentru a răspunde acestei cereri a Ucrainei cât mai rapid posibil' şi a împărţi responsabilitatea furnizării materialelor, a afirmat el.

Cererea vizează echipamente informatice de bază - terminale, telefoane inteligente - şi altele, precum echipamente de reţea, a precizat responsabilul francez.

Firmele şi instituţiile franceze care pot furniza astfel de echipamente, mai ales cu titlu de donaţie, sunt invitate să ia legătura rapid cu guvernul, a adăugat el.

Franţa prezidează marţi şi miercuri o reuniune informală a miniştrilor telecomunicaţiilor din UE, dedicată în mare parte ofensivei ruse în Ucraina.

Marţi, miniştrii au cerut ca marile platforme de internet şi reţelelor sociale să intensifice acţiunile împotriva dezinformării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.