Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a suspendat acordul cu Rusia privind vizele: rușii intră mult mai greu în Europa

schengenvisainfo.com
viza

Consiliul UE a aprobat vineri suspendarea completă a acordului UE cu Rusia privind un regim simplificat de vize pentru ruși, taxa de viză este majorată și durata procesării vizelor este mărită.

"Astăzi, Consiliul a aprobat decizia de suspendare completă a acordului privind regimul simplificat de vize dintre UE și Rusia. În consecință, cetățenii ruși vor fi supuși regulilor generale ale codului de vize", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Consiliului UE.

Vezi și: Rusia promite un răspuns dur după decizia UE privind vizele pentru ruși: 'Vom face ceea ce este în interesul nostru'

Suspendarea acordului va duce la o creștere a taxei de viză de la 35 de euro la 80 de euro pentru cetățenii Federației Ruse, la necesitatea de a furniza documente suplimentare pentru eliberarea unei vize, la o creștere a timpului de eliberare a vizei (această perioadă, în unele cazuri, poate fi mărită la maximum 45 de zile), precum și la respectarea unor reguli mai stricte pentru eliberarea vizelor cu intrări multiple.

Anterior, Comisia Europeană (CE) a raportat că, după aprobare, decizia va intra în vigoare în a doua zi de la publicarea în "Monitorul Oficial" al UE. CE a precizat că partea rusă va fi avertizată cu 48 de ore înainte cu privire la intrarea în vigoare a acestei decizii.

Anterior, UE a discutat despre posibilitatea introducerii unei interdicții complete privind eliberarea vizelor pentru ruși, dar apoi Uniunea Europeană a abandonat această idee.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.