Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia promite un răspuns dur după decizia UE privind vizele pentru ruși: 'Vom face ceea ce este în interesul nostru'

vladimir putin dmitri peskov

Răspunsul Rusiei la restricțiile privind vizele din Europa va fi verificat cu atenție și în concordanță cu interesele sale, a declarat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Vom face ceea ce este în interesul nostru. Contra-pașii vor corespunde intereselor noastre, dar nu întotdeauna celor care sunt asemănătoare", a declarat Peskov reporterilor vineri.

"Desigur, vor exista niște pași de represalii la atitudinea atacatorului penal ilegal față de afacerea noastră. Din nou, toate acestea vor fi rezonabile, vor fi verificate cu atenție", a adăugat el, citat de Interfax.

Peskov a menționat că Rusia este, de asemenea, interesată să atragă turiști străini, inclusiv din țări neprietenoase.

"De ce nu? Până la urmă, oamenii trebuie să ne vadă țara. Ei trebuie să înțeleagă că ceea ce privesc și văd despre țara noastră în țările lor este o minciună. Le puteți explica acest lucru doar invitându-i aici", a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Potrivit acestuia, "dacă vorbim despre un comportament complet inadecvat față de diplomații noștri, față de participanții la anumite evenimente internaționale, atunci răspunsurile noastre vor fi mai oglindite în conformitate cu principiul reciprocității, care este piatra de temelie a relațiilor diplomatice".

Peskov a adăugat că Estonia, care a decis să interzică intrarea rușilor în țară, a adoptat o "poziție absolut extremă". Răspunsul la astfel de acțiuni, a menționat el, "va fi luat în considerare". "Principiul principal aici este că nu ne va afecta interesele", a subliniat Peskov.

Polonia, Letonia, Lituania și Estonia introduc restricții  din 19 septembrie la intrarea cetățenilor ruși care au vize în țările UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.