Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE s-a resemnat: 'Brexitul nu mai poate fi oprit, scopul este să evităm un fiasco'

Brexit

Uniunea Europeană a abandonat ideea că procesul de ieșire al Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi oprit, prioritatea fiind acum „evitarea unui fiasco” dacă varianta finală va fi un Brexit fără acord, a declarat miercuri Donald Tusk, președintele Consiliului European, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

În urma unei întâlniri cu prim-ministrul irlandez Leo Varadkar, Tusk a transmis că nu vede „o forță capabilă să blocheze un Guvern și o opoziție pro-Brexit”.

Prim-ministrul britanic Theresa May se va întâlni joi cu oficialii Uniunii Europene în Bruxelles, cu intenția de a obține rediscutarea acordului negociat în luna noiembrie. Donald Tusk și Leo Varadkar au transmis că susțin opinia generală a liderilor europeni că acordul nu trebuie schimbat.

Citeste si După atacul lui Dragnea la Pro România și USR-PLUS, Ioan Mircea Pașcu dă apă la moară speculațiilor: 'Atenție, însă, că încep să se vadă urechile păpușarului'

„Sper că vom auzi de la prim-ministrul May mâine o propunere realistică pentru încheierea impasului. Consider că o soluție comună este posibilă”, a declarat Tusk.

Donald Tusk a transmis că Uniunea Europeană trebuie să își consolideze planul privind eventualitatea unui Brexit fără acord.

„Simțul responsabilității ne spune să ne pregătim pentru un posibil fiasco”, a declarat președintele Consiliului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.