Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE strica planurile lui Cameron. NU negociza

schultz

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a cerut luni britanicilor să organizeze rapid referendumul promis de premierul David Cameron privind rămânerea în Uniunea Europeană şi abia ulterior, odată ce decizia de fond va fi luată, să se poarte negocieri privind o eventuală revizuire a raporturilor Marii Britanii cu blocul comunitar, transmite agenţia EFE.

Schulz vede astfel invers faţă de Cameron succesiunea acestor două acţiuni. Premierul britanic doreşte mai întâi renegocierea relaţiilor Marii Britanii cu blocul comunitar, în sensul transferării mai multor atribuţii de la Bruxelles către Londra, iar apoi, cel târziu în 2017, să convoace referendumul în urma căruia britanicii să decidă dacă acceptă să rămână în UE în noile condiţii.

'Cred că ar fi mai bine ca britanicii să organizeze rapid referendumul. Astfel vor decide dacă vor să rămână în UE', a declarat Schulz în faţa presei la sosirea la o reuniune a Eurogrupului ce se desfăşoară la Bruxelles. 'Odată ce (britanicii) se vor fi decis asupra chestiunii de fond, atunci vom putea discuta cu ei să vedem ce este mai bine de făcut', a adăugat preşedintele PE.

Totodată, el i-a transmis lui David Cameron să nu considere că ar fi posibil ca aripa eurosceptică din partidul său conservator să ceară UE să înainteze propuneri guvernului de la Londra pentru ca apoi britanicii să decidă dacă rămân mai departe în UE. 'În Europa nu aşa se procedează', a insistat Schulz. 'Trebuie mai întâi să se ia o decizie de fond. Astfel se poate lucra ulterior mai uşor cu partenerii', a apreciat el.

La rândul său, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, Pierre Moscovici, şi-a exprimat convingerea că locul Marii Britanii este în UE, întrucât interesul ambelor părţi este ca această ţară să nu părăsească blocul comunitar.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.