Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE suplimentează cu 100 de milioane de euro ajutorul umanitar acordat populaţiei afgane

Euronews
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri suplimentarea ajutorului umanitar acordat populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro, cu ocazia discursului privind starea Uniunii Europene susţinut miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

''Suntem alături de poporul afgan. Alături de femeile şi copiii afgani, de procurori, de jurnalişti şi de apărătorii drepturilor omului. Mă gândesc mai ales la judecătoarele care stau acum ascunse, temându-se de bărbaţii pe care i-au trimis la închisoare. /.../. Şi trebuie să îi sprijinim în continuare pe toţi afganii, atât pe cei rămaşi în ţară, cât şi pe cei din ţările învecinate. Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita riscul real al unei foamete majore şi al unui dezastru umanitar. /.../ Vom suplimenta ajutorul umanitar acordat populaţiei afgane cu 100 de milioane de euro'', a spus von der Leyen.

Această iniţiativă va face parte dintr-un nou pachet, mai amplu, de sprijin pentru poporul afgan, ce va fi prezentat în următoarele săptămâni.

Evenimentele din Afganistan au fost un moment extrem de dureros pentru toate familiile celor şi-au pierdut viaţa acolo, a spus în acest context şefa Comisiei Europene, adăugând că ''trebuie să reflectăm asupra circumstanţelor care au făcut ca această misiune să se încheie atât de brusc pentru a ne asigura că devotamentul lor nu va fi fost în zadar''. ''Sunt întrebări profund îngrijorătoare, la care aliaţii vor trebui să răspundă în cadrul NATO''.

''De aceea colaborăm cu Secretarul General Jens Stoltenberg la elaborarea unei noi declaraţii comune UE-NATO, care urmează să fie prezentată înainte de sfârşitul anului'', a anunţat Ursula von der Leyen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.