Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE susţine un text critic la adresa Arabiei Saudite în ceea ce priveşte drepturile omului

negrescu.ro
drepturile omului

Cel puţin 36 de ţări, inclusiv toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (UE), au semnat joi, în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, un comunicat în care critică acţiunile Arabiei Saudite în acest domeniu, au anunţat diplomaţi, informează Reuters preluată de Agerpres.

Comunicatul este prima admonestare la adresa Arabiei Saudite de la înfiinţarea Consiliului ONU, în 2006. Textul, dat citirii de către ambasadorul Islandei la negocierile de la Geneva, Herald Aspelund, cere autorităţilor saudite să-i elibereze pe activiştii în domeniul drepturilor omului plasaţi în detenţie şi că coopereze în ancheta condusă de ONU asupra uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi.

"Este un succes pentru Europa de a fi unită în această problemă", a declarat un trimis al unei ţări din UE pentru Reuters.

Uciderea lui Khashoggi a stârnit indignare la nivel mondial şi a afectat considerabil imaginea prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, considerat responsabil de această crimă de către senatori americani pe baza unor concluzii ale CIA. Însă administraţia preşedintelui american Donald Trump afirmă că nu deţine probe irefutabile în legătură cu implicarea sa şi subliniază importanţa parteneriatului strategic dintre Washington şi Riad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.