Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va acorda un ajutor umanitar în valoare de 3 milioane de euro pentru Haiti, în urma seismului devastator care a lovit ţara

nytimes.com
Haiti daramaturi cladiri prabusite dărâmături

UE va acorda un ajutor umanitar în valoare de 3 milioane de euro pentru Haiti cu scopul de a răspunde necesităţilor populaţiei sinistrate după seismul devastator care a lovit ţara sâmbătă, a anunţat marţi Comisia Europeană, citată de AFP.

Seismul, cu magnitudinea de 7,2 grade, a făcut peste 1.400 de morţi şi aproape 7.000 de răniţi în sud-vestul insulei, lăsând mii de persoane fără adăpost şi trezind teribile amintiri despre marele cutremur de pământ din 2010. Aproape 30.000 de case au fost distruse sau avariate.

Pentru a fi utile cât mai curând posibil, fondurile deblocate de UE vor fi puse la dispoziţia "partenerilor umanitari deja activi" în regiune şi vor întări capacitatea acestor organizaţii de a "furniza rapid un ajutor umanitar haitienilor celor mai vulnerabili", precizează Comisia într-un comunicat.

"Fondurile vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor cele mai imediate, precum furnizarea unei asistenţe medicale, spitalelor locale", dar şi pentru aprovizionarea cu apă, serviciile sanitare şi de igienă sau punerea la dispoziţie de adăposturi pentru persoanele cele mai afectate, informează Agerpres.ro.

"UE mobilizează rapid un ajutor pentru a susţine această ţară extrem de fragilă, unde uraganele şi ploile puternice agravează o situaţie deja dramatică" pe fondul pandemiei de COVID-19 şi de puternică lipsă de securitate, a menţionat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Bruxellesul, care afirmă că urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei din Haiti, este dispus să furnizeze un ajutor suplimentar în caz de necesitate, a insistat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.