Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va extinde mandatul Frontex în Serbia pentru gestionarea migraţiei

Frontex
Frontex

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a declarat miercuri, în timpul unei vizite în Serbia, că în curând va fi extinsă cooperarea între această ţară şi agenţia europeană Frontex, pentru o mai bună protejare a frontierelor în faţa migraţiei ilegale, transmit agenţiile EFE şi Tanjug, potrivit Agerpres.

"Sub noul cadru legal vom permite desfăşurarea agenţilor Frontex la frontierele Serbiei, atât la cele cu statele membre ale UE, cât şi la cele cu alţi vecini din regiune", a spus reprezentanta Comisiei Europene.

Ea a făcut această declaraţie la punctul de trecere a frontierei Horgos de la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, unde împreună cu ministrul sârb de interne Bratislav Gasic a vizitat agenţii Frontex şi pe cei ai poliţiei de frontieră sârbe.

Conform noului mandat al agenţiei europene, care, potrivit comisarului european, va fi stabilit în curând, agenţii Frontex vor lucra sub comanda şi instrucţiunile autorităţilor sârbe.

Pe de altă parte, Ylva Johansson a mulţumit Serbiei pentru alinierea politicii sale de vize cu cea a UE, ceea ce a condus la o diminuare a migraţiei ilegale a unor cetăţeni din state terţe, precum India, Tunisia sau Burundi, care nu aveau nevoie de viză de intrare în Serbia şi veneau astfel în această ţară pentru a-şi continua de acolo drumul în mod clandestin către state ale UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.