Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va impulsiona statele dezvoltate să-şi majoreze finanţarea pentru combaterea schimbărilor climatice

cop26

Uniunea Europeană va impulsiona statele dezvoltate să se angajeze la summitul COP26 să majoreze finanţarea pentru a ajuta ţările mai sărace să reducă emisiile de gaze cu efect de seră şi să se adapteze consecinţelor schimbărilor climatice, a indicat joi Comisia Europeană, potrivit Reuters.

UE va 'îndemna statele dezvoltate să-şi sporească finanţarea pentru combaterea schimbărilor climatice spre a atinge ţinta de 100 miliarde de dolari', a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat, precizând că UE şi cele 27 de state membre au contribuit deja cu peste 25 miliarde de dolari pe an.

Statele bogate au eşuat până acum să-şi respecte promisiunea din 2009 de a transfera 100 miliarde de dolari către ţările mai sărace până în 2020, potrivit Agerpres.ro.

Date prezentate în această săptămână sugerează că angajamentul nu va fi îndeplinit până în 2030, alimentând tensiuni despre care observatorii se tem că ar putea afecta negocierile de la summitul COP26 al ONU, care va începe pe 31 octombrie la Glasgow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.