Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE vre să limiteze creșterea companiilor IT în limitele unei piețe sănătoase

digitalencryption

UE intenţionează să împiedice încă din faşă companiile de internet să crească mai mari decât i-ar suporta o piaţă sănătoasă.

Comisia Europeană intenţionează să introducă legi care să împiedice platformele online să devină suficient de puternice pentru a-şi zdrobi rivalii, a declarat comisarul european pentru concurenţă, scrie Financial Times, citat de ZF.

Margrethe Vestager a descris sistemul actual de aplicare a legii în materie de concurenţă ca fiind orientat spre „înapoi“, autorităţile de reglementare fiind limitate la investigarea comportamentelor din trecut, la impunerea de amenzi şi la a cere companiilor să se oprească din acţiunile „ilegale“.

Rivalii jucătorilor mari se plâng adesea că durează prea mult identificarea şi sancţionarea comportamentului anticoncurenţial, acţiunile vătămătoare fiind oprite când pagubele produse afacerilor lor devin adesea ireparabile. Bruxelles va publica în curând propuneri pentru a permite autorităţilor de reglementare să urmărească companiile cu creştere rapidă înainte ca acestea să poată ajunge la tipul de dominaţie pe piaţă de care se bucură astăzi Google şi Facebook, a adăugat Vestager.

UE nu a dezvăluit încă felul în care intenţionează să măsoare creşterea companiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.