Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE vrea restricții pentru aplicațiile care creează dependență - Reguli noi pentru Facebook, TikTok, Instagram și altele

Pinterest
social media WhatUp Telegram Signal

Parlamentul European analizează un proiect de lege care obligă companiile de tehnologie să își facă aplicațiile mai puțin "dependente". În special, acestora vor să li se interzică folosirea de trucuri, care îi fac pe utilizatori să țină telefonul în mână mai mult timp.

Potrivit proiectului de lege, algoritmii care lansează automat videoclipuri ar putea fi interzişi. De asemenea, dezvoltatorii vor trebui să dezactiveze notificările în mod implicit (doar utilizatorii vor putea să le activeze din propria dorinţă). În plus, aplicațiile vor fi obligate să afișeze un avertisment special în cazul în care utilizatorul a stat pe platformă timp de 30 de minute consecutive, notează Europulse, potrivit Rador Radio România.

În prezent, aproape toate aplicațiile au notificări implicite, iar videoclipurile pornesc automat pe Facebook, TikTok, Instagram și alte aplicații.

Proiectul de lege a fost înaintat spre dezbatere de către deputatul olandez, Kim van Sparrentak. Potrivit afirmaţiilor acesteia, aplicațiile "care creează dependenţă" afectează concentrarea atenției și dezvoltarea creierului încă de la o vârstă fragedă, iar pe termen lung pot avea un impact negativ asupra unor generații întregi.

Anterior, "Europulse" a anunţat că 86% dintre europeni consideră că rețelele sociale sunt dăunătoare pentru sănătatea mintală, iar 62% au declarat că se gândesc la ștergerea conturilor personale de pe unele rețele sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.