Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a confirmat supendarea pe trei luni a doi jucători de la RB Salzburg, pentru dopaj

Queen Atletica
antidoping

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a confirmat ca definitive suspendările pe trei luni impuse de Comisia sa de disciplină contra jucătorilor Sekou Koita şi Mohamed Camara, ambii de la RB Salzburg, care au fost testaţi pozitiv la un control antidoping inopinat în data de 22 noiembrie, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Având în vedere faptul că sancţiunile nu au fost contestate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), UEFA a comunicat durata sancţiunilor impuse de Comisia de Apel pentru intervalul 17 februarie - 17 mai. UEFA nu a considerat testele pozitive al jucătorilor ca o tentativă premeditată de dopaj, dar aceştia sunt responsabili pentru modul în care substanţa interzisă a ajuns în organismul lor.

Citește și: EXCLUSIV Fostul ministru Pintea IA CU ASALT specialiștii din DNA

Malienii Sakou Koita şi Mohamed Camara au fost testaţi pozitiv pe 22 noiembrie la substanţa acetazolamida, inclusă la categoria diuretici şi agenţi de mascare pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping.

Cei doi fotbalişti au susţinut că personalul medical care lucrează pentru echipa naţională a statului Mali le-a administrat medicamente împotriva răului de altitudine, înaintea unui meci din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni. Este vorba de partida împotriva Namibiei, disputată pe 17 noiembrie în capitala namibiană Windhoek, la o altitudine de circa 1.700 m, în urma căreia Mali a obţinut calificarea la turneul final al CAN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.