Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a deschis proceduri disciplinare după meciurile Marseille - PAOK şi Bodoe/Glimt - AS Roma

Evening Standard
UEFA

UEFA a deschis, vineri, proceduri disciplinare în urma incidentelor petrecute la meciurile Olympique Marseille - PAOK Salonic, Bodoe/Glimt - AS Roma, ambele din Europa Conference League, precum şi contra clubului Atletico Madrid, după partida cu Manchester City, din Liga Campionilor, transmit agenţiile internaţionale de presă, informeaza Agerpres.

Forul continental a început o procedură după incidentele petrecute între suporteri la meciul dintre Olympique de Marseille şi PAOK Salonic (2-1), echipă antrenat de românul Răzvan Lucescu.

După meciul de joi, din prima manşă a sferturilor de finală ale celei de-a treia competiţii intercluburi de pe continent, clubul OM este acuzat pentru obiectele aruncate de suporteri, folosirea fumigenelor, mişcări ale spectatorilor şi blocarea căilor de acces, toate infracţiuni la regulile de securitate prevăzute de codul disciplinare.

PAOK este anchetat pentru aruncarea de obiecte de către spectatori, folosirea fumigenelor, precum şi producerea de pagube şi mişcări ale suporterilor în tribune, forul continental precizând că o decizie va fi luată ''în timp util''.

Incidentele au început la Marsilia încă de miercuri seara între suporterii greci şi cei ai echipei gazdă, ele continuând joi înaintea loviturii de start, în afara stadionului, iar apoi şi pe Stade Velodrome.

Au fost aruncate pe gazon obiecte şi scaune de către suporterii greci, după ce fanii celor două echipe au aruncat fumigene şi petarde, dincolo de gardurile de protecţie. Şi suporterii echipei OM au aruncat cu torţe spre suporterii eleni, înregistrându-se explozii ale petardelor. Au existat mişcări ale suporterilor în tribune, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene în direcţia suporterilor oaspeţi.

Circa zece persoane au fost reţinute, iar poliţia a anunţat circa 30 de răniţi (marea majoritate uşor) în rândul forţelor de ordine.

În cazul meciului care le-a opus pe Bodoe/Glimt şi AS Roma (2-1), în aceeaşi fază a competiţiei, clubul norvegian a contestat vineri că antrenorul său ar fi agresat o persoană din staff-ul formaţiei oaspete, la finalul jocului.

Căpitanul echipei romane, Lorenzo Pellegrini, care a marcat singurul gol al oaspeţilor, a afirmat că este o ''insultă la adresa competiţiei'' presupusul atac al lui Kjetil Knutsen asupra lui Nuno Santos, antrenorul cu portarii al echipei italiene.

Vineri, echipa scandinavă a acuzat că italienii au ''bombardat presa cu informaţii false'', susţinând că de fapt tehnicianul său a fost o victimă în incidentele de al finalul meciului.

Clubul Bodoe/Glimt a declarat că a urmărit o înregistrare video cu atacul şi a cerut ca ''publicul să aibă acces la filmul aflat în posesia UEFA''.

Potrivit declaraţiei lui Kjetil Knutsen, Nuno Santos l-a aşteptat pentru a-l insulta, iar apoi ''l-a luat de gât şi l-a împins într-un zid'', pe tunelul jucătorilor, moment în care Knutsen a început să se apere.

Clubul Atletico Madrid a fost acuzat de comportament discriminatoriu faţă de suporteri, la meciul de marţi seara, din sferturile Ligii Campionilor, pierdut cu 0-1 pe terenul echipei Manchester City.

Suporterii spanioli au fost înregistraţi executând ceea ce pare un salut nazist în timpul meciului de pe Etihad Stadium. De asemenea, clubul madrilen este acuzat de faptul că fanii săi au aruncat cu obiecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.