Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UEFA a lansat noua Licență C, destinată antrenorilor din fotbalul de bază

content.thecoachingmanual.com/
Antrenor de fotbal

Antrenorii din fotbalul de bază european vor avea șansa de a se alătura familiei UEFA de peste 200.000 de antrenori calificați aflați în activitate, grație lansării noii structuri a Licenței UEFA C, anunță impreunasuntemfotbal.ro, citând surse oficiale UEFA.

UEFA a colaborat cu toate cele 55 de asociații membre pentru a formula, dezvolta și aproba noile cursuri pentru Licența UEFA C care vor fi livrate în cursul acestui an. Destinată antrenorilor din fotbalul de bază, Licența UEFA C acoperă subiecte importante, cum ar fi protecția copiilor, prim-ajutor de bază și importanța promovării unui stil de viață sănătos și activ.

“Acesta este un pas important pentru UEFA și pentru miile de antrenori din fotbalul de bază european”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin, despre noua Licență UEFA C.

„De asemenea, subliniază angajamentul pe termen lung al UEFA față de fotbalul de bază într-un moment în care multe cluburi și comunități nu au posibilitatea să se antreneze și să joace normal ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie”, a adăugat Čeferin.

“Diploma UEFA C va reprezenta o calificare formală de o importanță foarte mare pentru antrenori, oferindu-le, de asemenea, încrederea de a organiza antrenamente bine planificate și de înaltă calitate, care să se potrivească jucătorilor aflați în grija lor.”, a precizat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

Cursul recunoaște rolul cheie al fotbalului de bază și, în special, al antrenorilor în consolidarea valorilor fundamentale ale sportului și societății, cum ar fi respectul, incluziunea și asigurarea faptului că fotbalul primește pe toată lumea, indiferent de vârstă, sex, mediu sau abilitate

Licența UEFA C necesită minim 60 de ore de învățare. Minim 50 de ore vor fi alocate studierii unui conținut interactiv, iar minim 10 ore vor fi destinate activității practice.

Brazilianul Maxwell Scherrer, nou șef al departamentului de Dezvoltare Fotbalistică din cadrul UEFA, a explicat importanța certificării antrenorilor din fotbalul de bază pentru bunăstarea jocului:

“Obiectivul nostru principal este să formăm oameni mai fericiți și mai sănătoși. Vrem ca jucătorii să se bucure de fotbal, să își dezvolte abilitățile și să rămână în fotbal toată viața. Antrenorii mai buni creează jucători mai buni și mai implicați!”, a spus Maxwell Scherrer, conform site-ului UEFA.

Acesta consideră că este important co formatorii să se concentreze mai puțin pe trofee și victorii la vârste mici, dezvoltând în schimb cel mai bun mediu și oportunități pentru ca jucătorii să se simtă bine.

„Fotbalul de bază este fundamentul jocului din viitor. Jocurile din fotbalul profesionist și cel de elită reprezintă doar vârful aisbergului”, a mai spus Maxwell Scherrer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.